Geboren en getogen in Amersfoort, heb ik altijd al een grote passie gehad voor alles wat oud is.

In eerste instantie waren dat vooral schepen. Geinspireerd door de bouw van de Batavia, stond voor mij al snel vast dat ik ook scheepstimmerman zou worden, terwijl mijn klasgenootjes nog over een cariere als straaljagerpiloot of brandweerman droomden.

opleiding en stage
Na geslaagd te zijn op het vmbo bouwtechniek kon het feest echt beginnen, ik ging op het Hout & Meubileringscollege in Amsterdam de opleiding “jacht-en botenbouw” doen.            De eerste stage liep ik op de Bataviawerf in Lelystad. Hier heb ik in de beeldsnijderij geassisteerd bij het maken van de galjoensleeuw voor de 7 Provincien.

opleiding

Voor mijn volgende stage vertrok ik naar Peasens-Moddergat waar toen de replica van een wierummeraak werd gebouwd.

Mijn examenproject bestond uit de bouw van mijn eigen tjotter: de “Hout & Liefde”.

In dezelfde periode werd op het HMC de opleiding “bouwrestauratie” geintroduceerd. Mijn interesse voor houtbouw, molens en betimmeringen werd gewekt!

Ik ging in de Zaanstreek op stage bij Bart Nieuwenhuijs. Hier maakte ik kennis met de Zaanse houtbouw en molens.

Na op school, met mijn klasgenoten, een skelet voor een houten tuinhuis te hebben gemaakt. kon ik stage lopen bij Piet Dekker in Kortenhoef. Deze (inmiddels helaas overleden) scheepstimmerman had het vak geleerd in een tijd dat electrisch gereedschap nog zeer zeldzaam was!

Als examenproject heb ik het uit 1886 daterende speelmolentje “de Veerschuit” gerestaureerd.

zelfstandig ondernemer
In 2007 ben ik voor mijzelf begonnen, in het laatste jaar van mijn opleiding.

restauratie

De eerste jaren werkte ik vooral in de Zaanstreek. Ik maakte toen, en nu nog, regelmatig snijwerk voor de mooie, houten, huizen waar deze streek bekend om is.

In 2012 heb ik mijn bedrijf gevestigd in een monumentale boerderij in Ferwoude die al sinds 1850 als timmerwerkplaats in gebruik is. Hier kan ik in een prachtige omgeving mijn vak uitoefenen!